Αλίκη ΤΣΕΡΚΕΖΟΓΛΟΥ

Αλίκη ΤΣΕΡΚΕΖΟΓΛΟΥ

MD, PhD, Γυναικολόγος Ογκολόγος, Διπλωματούχος Ανακουφιστικής Ιατρικής, Διευθύντρια Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας “ΓΑΛΙΛΑΙΑ”

Η Αλίκη Τσερκέζογλου είναι γυναικολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μετεκπαίδευση στη γυναικολογική ογκολογία στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασσαχουσέτης-Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ και στην Ανακουφιστική Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του  Cardiff της Ουαλίας και στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Ανακουφιστικής Φροντίδας (ΕUPCA).

Από το 1986 μέχρι το 2011 εργάσθηκε  στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο "Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ" , υπηρετώντας διαδοχικά σε όλες της βαθμίδες από αυτήν του επιμελητού Β’ μέχρι του Συντονιστή Διευθυντή.

Από το 2011 υπηρετεί ως διευθύντρια της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας  ΓΑΛΙΛΑΙΑ, η οποία  έχει φροντίσει περισσότερους από 1900 ασθενείς με καρκίνο και με νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS),  Κατ' Οίκον,  και 600 ασθενείς στον Ξενώνα της Μονάδας στα Σπάτα.

Η κλινική της ενασχόληση, την τρέχουσα περίοδο, είναι στον τομέα της γυναικολογικής ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας, ενώ τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την καρκινογένεση στον τράχηλο της μήτρας, τη μελέτη του καρκίνου του ενδομητρίου και των ωοθηκών. Παράλληλα ασχολείται με την ανάπτυξη, οργάνωση και λειτουργία δομών ανακουφιστικής φροντίδας, την επιμόρφωση επαγγελματιών υγείας και εθελοντών στο αντικείμενο αυτό, καθώς και την προαγωγή της ανακουφιστικής φροντίδας στο κοινό. Από το 2018 είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την Εθνική Επιτροπή για την Ανάπτυξη και την Υλοποίηση της Στρατηγικής για την Ανακουφιστική Φροντίδα στην Ελλάδα.