Αναστάσιος ΜΠΟΥΤΗΣ

Αναστάσιος ΜΠΟΥΤΗΣ

Παθολόγος-Ογκολόγος, Α’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική, Αντικαρκινικό νοσοκομείο “ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ”, Θεσσαλονίκη, Γενικός Γραμματέας Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.)

Ο Αναστάσιος Μπούτης είναι Παθολόγος Ογκολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ». Απεφοίτησε το 1998 από την ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και μετά από υποτροφία της DAAD στη Γερμανία, ειδικεύτηκε στην ογκολογία στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και το Θεαγένειο.

Είναι διδάκτορας της ιατρικής του Α.Π.Θ. και το ιδιαίτερο επιστημονικό του ενδιαφέρον είναι ο καρκίνος μαστού, ο καρκίνος πνεύμονα, το μελάνωμα και η υποστηρικτική ογκολογία. Από το 2017 είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), με επιμέρους αρμοδιότητες ως υπεύθυνος Τμήματος Ιατρικών Υποθέσεων και από το 2021 Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ και Διευθυντής Σπουδών στον 7ο και 8ο Κύκλο της Ελληνικής Ακαδημίας Ογκολογίας (ΕΑΚΟ).

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ελληνικά και διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις και εισηγήσεις, ενώ συμμετέχει και σε διεθνείς κλινικές μελέτες φάσης ΙΙΙ/IV. Είναι μέλος της Eυρωπαϊκής (ESMO) και Αμερικανικής (ASCO) Εταιρείας Παθολόγων Ογκολόγων και άλλων επιστημονικών εταιρειών.