Αριστοτέλης ΜΠΑΜΙΑΣ

Αριστοτέλης ΜΠΑΜΙΑΣ

Καθηγητής Θεραπευτικής Παθολογίας-Ογκολογίας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2η Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ «ΑΤΤΙΚΟΝ» Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Ο Αριστοτέλης Μπάμιας είναι Καθηγητής Θεραπευτικής-Παθολογίας-Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάσθηκε στην Θεραπευτική Κλινική (Νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ) επί 17 έτη (2002-2019), ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2019  εντάχθηκε στην Β΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» στην οποία υπήρξε Διευθυντής της μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία και Ογκολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι κάτοχος διδακτορικής διατριβής στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Λονδίνου. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ελληνικής Ερευνητικής Ομάδας Ουρογεννητικού Καρκίνου (ΕΕΟΟΓΕΚ). Είναι μέλος Διεθνών Συνεργατικών Ομάδων του Ουροποιογεννητικού Καρκίνου, μέλος της ομάδας Ουρογεννητικού Καρκίνου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολογικής Ογκολογίας (ESMO) από το 2012 και Συντονιστής αυτής της ομάδας από το 2016 έως το 2020.

Το κύριο ερευνητικό του ενδιαφέρον είναι ο ουρογεννητικός και ο γυναικολογικός καρκίνος. Συμμετέχει στην διοικούσα επιτροπή (steering committee) πολλών διεθνών κλινικών μελετών με αντικείμενο τους καρκίνους αυτούς. Είναι συγγραφέας περισσότερων από 300 πρωτότυπων μελετών και ανασκοπήσεων σε επιστημονικά περιοδικά όπως N Engl J Med, Lancet, Lancet Oncology και J Clin Oncol, με περισσότερες από 17.000 παραπομπές και δείκτη h 64.