Γιώτα ΚΟΤΣΕΚΙΔΟΥ

Γιώτα ΚΟΤΣΕΚΙΔΟΥ

External Affairs Director AstraZeneca Ελλάδας

Η Γιώτα Κοτσεκίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχει πολυετή εμπειρία σε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις ευθύνης στο χώρο του φαρμάκου, καθώς και βαθιά γνώση του τομέα της ογκολογίας.

Η καριέρα της στον Φαρμακευτικό κλάδο ξεκίνησε το 1990 και στην πορεία ανέλαβε τομείς αυξανόμενης ευθύνης σε θέσεις πωλήσεων, marketing και υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις σε διαφορετικές θεραπευτικές κατηγορίες. Στη Διοικητική Ομάδα της AstraZeneca εντάχθηκε το 2014 και από τη θέση της BU Director Oncology ηγήθηκε της ανάδειξης της ογκολογίας ως μία από τις κύριες θεραπευτικές κατηγορίες της AstraZeneca.

Από τον Μάρτιο του 2017 κατέχει τη θέση της External Affairs Director για την AstraZeneca Ελλάδας έχοντας υπό την ευθύνη της τις ομάδες Corporate Affairs, Governmental Affairs, Market Access και Regulatory. Μέσα από τον διευρυμένο της ρόλο συμμετέχει ενεργά στην πρόσβαση των ασθενών στις καινοτόμες θεραπείες με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.