Ειρήνη ΚΑΤΩΔΡΥΤΟΥ

Ειρήνη ΚΑΤΩΔΡΥΤΟΥ

Aιματολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ Αιματολογικής Κλινικής, A.N.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», Πρόεδρος του τμήματος Πλασματοκυτταρικών δυσκρασιών της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.), Ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής Αιματολογικής Εταιρείας

Η Δρ Κατωδρύτου γεννήθηκε  στην Κύπρο. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και απέκτησε τον τίτλο της Ειδικού Αιματολόγου με Άριστα το 1997. Το 2006 ανακηρύχθηκε διδάκτορας Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εκπονώντας διδακτορική διατριβή με θέμα την αναιμία και λειτουργική σιδηροπενία στο Πολλαπλούν Μυέλωμα και στα Λεμφώματα. Μετεκπαιδεύθηκε στην Μονάδα Μεταμόσχευσης και στο εργαστήριο Κυτταρικών Θεραπειών του Νοσοκομείου Royal Free του Λονδίνου όπου έκανε παράλληλα έρευνα στην ανοσοθεραπεία του Πολλαπλού Μυελώματος. Είναι υπεύθυνη Διευθύντρια του Αιματολογικού-Ογκολογικού Τμήματος του Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο»,Θεσσαλονίκης.

Το ερευνητικό της έργο ειδικά στο πεδίο του Πολλαπλού Μυελώματος είναι διεθνώς αναγνωρισμένο, έχει παρουσιασθεί σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιευθεί σε έγκριτα περιοδικά (98 δημοσιεύσεις, 2986 citations h-index: 29; Πηγή: Scopus). Είναι η κύρια ερευνήτρια του κέντρου της σε μεγάλο αριθμό διεθνών παρεμβατικών κλινικών δοκιμών.

Είναι μέλος του εκδοτικού συμβουλίου (Editorial Board) του περιοδικού American Journal of Hematology και είναι κριτής εργασιών σε πολλά διεθνή αιματολογικά περιοδικά. Είναι μέλος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και Πρόεδρος του τμήματος Πλασματοκυτταρικών Δυσκρασιών.