Ζωή ΓΡΑΜΜΑΤΟΓΛΟΥ

Ζωή ΓΡΑΜΜΑΤΟΓΛΟΥ

Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Αθηνών ΚΕΦΙ

Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Αθηνών Κ.Ε.Φ.Ι. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός με κατάρτιση στον Ερυθρό Σταυρό ως Εθελόντρια Κοινωνικής Πρόνοιας και προσφορά εθελοντικών υπηρεσιών στο Νοσοκομείο  «Άγιος Σάββας».

Το 1993 νόσησε από καρκίνο του μαστού, γεγονός που απετέλεσε την αφετηρία για την εθελοντική της δράση. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι και από το 2005 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Υποστηρίζει με έμφαση, ότι οι φορείς του εθελοντισμού μπορούν και πρέπει να είναι ισότιμοι συνομιλητές, των φορέων της πολιτείας και του υγειονομικού μας συστήματος, στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των πολιτικών υγείας για τον καρκίνο. Για να ανταποκριθεί στην ανάγκη συσπείρωσης των δυνάμεων των συλλόγων ασθενών με καρκίνο, πρωτοστάτησε το 2011 στη συγκρότηση  της ΔΕ.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ. της Διασωματειακής Επιτροπής για την Διεκδίκηση των Δικαιωμάτων των Ασθενών με Καρκίνο  και στη συνέχεια στη νομιμοποίηση της με την δημιουργία της ΕΛΛ.Ο.Κ. – της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου.