Κωνσταντίνος Νικ. ΣΥΡΙΓΟΣ

Κωνσταντίνος Νικ. ΣΥΡΙΓΟΣ

MD, PhD, FCCP Καθηγητής Παθολογίας & Ογκολογίας, Ιατρική Σχολή Αθηνών, ΕΚΠΑ Διευθυντής Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής, ΓΝΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»

Ο Kαθηγητής Κωνσταντίνος Συρίγος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).  Εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία και στην Ογκολογία στην Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο Λαϊκό Νοσοκομείο και στην Ογκολογική Κλινική του  Νοσοκομείου Hammersmith, Royal Postgraduate Medical School, στο Λονδίνο. Έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμά του (M.D.) με «Άριστα» από την Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ το 1995 και ακολούθως τον Μεταδιδακτορικό τίτλο του (Ph.D.), από το Imperial College of Science, Technology and Medicine, University of London, το 2000. Εργάστηκε ως Επιμελητής της Ογκολογικής Κλινικής των Νοσοκομείων Hammersmith και St Bartholomew’s στο Λονδίνο και ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΓΝΑ «Η Σωτηρία». Το 2002 διορίστηκε ως Επίκουρος Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της  Ογκολογικής Μονάδας, στο ΓΝΑ «Η Σωτηρία».

Aπό το 2008 είναι Επισκέπτης Καθηγητής Ογκολογίας Θώρακος (Vis. Professor of Thoracic Oncology), στο Yale School of Medicine, Yale Cancer Center & Smilow Cancer Hospital, CT, USA. Από το 2012 είναι επίσης Επισκέπτης Καθηγητής Παθολογίας (Adjunct Professor of Medicine), στο Pittsburgh School of Medicine (UPMS), Penn, USA. Τα κύρια πεδία ενδιαφέροντός του είναι η ανάπτυξη νέων φαρμάκων, η Ανοσο-Ογκολογία και η ογκολογία θώρακος, παγκρέατος, κεφαλής και τραχήλου. To 2014 το ΕΚΠΑ του ανέθεσε τη Διεύθυνση της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του, στο ΓΝΑ «Η Σωτηρία». Από το 2019 είναι Διευθυντής του Τομέα Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Συρίγος έχει συμμετάσχει σε πολλές (>200) κλινικές μελέτες Φάσης I-IV για καρκίνο πνεύμονα, κεφαλής & τραχήλου, μαστού, παχέος εντέρου και παγκρέατος.  Έχει υπάρξει Global Principal Investigator και συμμετέχει σε Scientific Steering Committees πολυάριθμων διεθνών κλινικών μελετών. Είναι μέλος σε πολλές επιστημονικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των American Society of Clinical Oncology (ASCO), American Association of Cancer Research (AACR) (κατόπιν προσκλήσεως), American College of Chest

Physicians (ACCP), International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC), European Society of Medical Oncology (ESMO) και της European Respiratory Society (ERS). Υπήρξε co-editor του περιοδικού Oncology Research και είναι Σύμβουλος Συντακτικής Επιτροπής Επιστημονικών Περιοδικών (Reviewer) >25 διεθνών ιατρικών περιοδικών και Μέλος Διαρκούς Συντακτικής Επιτροπής (Editorial Board) >100 διεθνών ιατρικών περιοδικών. Είναι Συντάκτης 14 Διεθνών Ιατρικών Τόμων και συγγραφέας σε >600 διεθνείς δημοσιεύσεις (peered reviewed & κεφάλαια σε διεθνείς τόμους), με >26.000 βιβλιογραφικές αναφορές (citations). Επιπλέον είναι μέλος της ΕSMO Translational Research Group, του ESMO Lung Cancer Faculty  καθώς και της IASLC Education Committee.

To 2020 ίδρυσε και διευθύνει την Κλινική Λοιμώξεων Β΄ στο ΓΝΑ «Η Σωτηρία» αποκλειστικά και μόνο για την περίθαλψη ασθενών με τη νόσο COVID-19.

Από τον Μάρτιο του 2018, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Συρίγος είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας.