Μαρία ΓΑΒΡΙΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Μαρία ΓΑΒΡΙΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Επίκουρη Καθηγήτρια Μεθοδολογίας Θεραπευτικών και Κλινικών Δοκιμών, Νοσοκομείο Αλεξάνδρας, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Παθολόγος Ογκολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Καθηγήτρια Θεραπευτικής Κλινικής, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πιστοποιημένη μετεκπαίδευση στις Κλινικές Μελέτες στο Clinical Research and Medical Education Department, National Institute of Health (NIH) και στο John Hopkins University, Department of Epidemiology, Bloomberg School of Public Health.

Η μεταπτυχιακή της εκπαίδευση έως τώρα περιλαμβάνει εκπαίδευση στην Κλινική Παθολογία, την Αιματολογική Ογκολογία και την Παθολογική Ογκολογία με έμφαση στη θεραπευτική των κακοήθων νοσημάτων του αίματος στην Αιματολογική και Ογκολογική μονάδα της Θεραπευτικής Κλινικής του νοσοκομείου Αλεξάνδρα. Εκεί το έργο της περιλαμβάνει διδασκαλία επί κλίνης και από αμφιθεάτρου σε φοιτητές της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ (Θεραπευτική, Παθολογία). Ο ρόλος της στο πεδίο της κλινικής έρευνας πέραν των καθηκόντων της ως κύριας ερευνήτριας ή συνερευνήτριας σε πάνω από 150 κλινικές μελέτες την τελευταία δεκαετία έχει επεκταθεί στο συντονισμό και την οργάνωση του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού που υποστηρίζει το ερευνητικό έργο. Ο κύριος τομέας της ερευνητικής της δραστηριότητας αφορά την κλινική έρευνα, όπου μετέχει σε πληθώρα κλινικών μελετών κυρίως στις πλασματοκυτταρικές δυσκρασίες αλλά και σε λεμφοϋπερπλαστικά νεοπλάσματα και συμπαγή νεοπλάσματα.

Είναι μέλος σε πολλές επιστημονικές ομάδες και συντονίστρια της ένωσης νέων ογκολόγων ελλάδος (ΟΝΕΟ). Είναι συγγραφέας περισσότερων από 140 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με υψηλό συντελεστή απήχησης και προσκεκλημένη ομιλήτρια σε περισσότερες από 100 παρουσιάσεις σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια.