Μιχάλης ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ

Μιχάλης ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ

Παθολόγος-Ογκολόγος, Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος Ινστιτούτου Μοριακής Ιατρικής & Βιοϊατρικής Έρευνας

Ο κύριος Καραμούζης Μιχάλης είναι Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Έχει οργανώσει το Τμήμα Μοριακής Ογκολογίας στο Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και έχει δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ερευνητική ομάδα με συνεργασίες σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Τα τελευταία 5 έτη άσκησε το Κλινικό του έργου με παράλληλη απασχόληση στο Ογκολογικό Τμήμα της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Α. ΛΑΪΚΟ, όπου ήταν υπεύθυνος για την παρακολούθηση και σχεδιασμό του θεραπευτικού πλάνου ασθενών με νεοπλάσματα του πεπτικού συστήματος, ενώ παράλληλα ήταν κύριος ερευνητής σε διεθνείς κλινικές μελέτες. Στην παρούσα φάση ασκεί το Κλινικό του έργο στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, όπου είναι επίσης υπεύθυνος πληθώρας Κλινικών Μελετών.

Το επιστημονικό έργο του κυρίου Καραμούζη είναι διεθνώς αναγνωρισμένο. Έχει πάνω από 130 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με μέσο IF 8.02. Οι δημοσιεύσεις του έχουν πετύχει πάνω από 15000 citations, με H-index 41.

Ο κύριος Καραμούζης έχει διατελέσει εξωτερικός κριτής πολλών ξενόγλωσσων περιοδικών και εθνικών και διεθνών ερευνητικών προτάσεων. Αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας (ΕΕΔ) για 3 έτη (2013-2016). Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μοριακής Ιατρικής και Βιοϊατρικής έρευνας, το οποίο οργανώνει εκπαιδευτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις με σημαντικούς Έλληνες και Ξένους Ομιλητές. Αποτελεί ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολόγων Ογκολόγων (ESMO), όπου υπήρξε για τέσσερα έτη Πρόεδρος των Νέων Ογκολόγων της ESMO, ενώ αποτελεί μέλος σε αρκετές ακόμη επιτροπές της (π.χ. ESMO Publishing Working Group).