Μιχάλης ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μιχάλης ΝΙΚΟΛΑΟΥ

MD, MSc, PhD Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), Παθολόγος Ογκολόγος, A’ Επιμελητής, Α' Παθολογικής – Ογκολογικής κλινικής, Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας»

Ο Μιχάλης Νικολάου είναι ιατρός Παθολόγος - Ογκολόγος, Επιμελητής Ά στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο "Ο Άγιος Σάββας". Έχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας. Είναι ο εμπνευστής & Επιστημονικά Υπεύθυνος του "ΟΙΚΟΘΕΝ" που είναι ένα καινοτόμο, πρωτοποριακό πρόγραμμα ασφαλούς μεταφοράς και χορήγησης νοσοκομειακών φαρμάκων στο σπίτι του ασθενούς προσφέροντας ανακούφιση σε ασθενείς συμπολίτες μας.

Είναι Αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ (Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος), Πρόεδρος της ΕΕΠΟΕ (Επαγγελματική Εταιρεία Παθολόγων Ογκολόγων Ελλάδος), Μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά), Μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεως Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) και Εκπρόσωπος του ΙΣΑ (Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών) στον ΠΙΣ (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος).

Έχει περισσότερα από 20 χρόνια παροχής των ιατρικών του υπηρεσιών πάντα σε δημόσια νοσοκομεία με τα τελευταία χρόνια είναι σε νοσοκομεία του Δήμου Αθηναίων όπως το Λαϊκό, το Ιπποκράτειο, το Έλενα Βενιζέλου και τον Άγιο Σάββα.

Ο Μιχάλης Νικολάου διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό που αριθμεί τη συγγραφή 40 ιατρικών άρθρων που έχουν εκδοθεί σε αξιολογημένα διεθνή ιατρικά περιοδικά και 8 κεφαλαίων σε ισάριθμα ιατρικά συγγράμματα, τη συμμετοχή σε διεθνείς κλινικές μελέτες για ανάπτυξη φαρμάκων κατά του καρκίνου και πολυάριθμες συμμετοχές σε ιατρικά συνέδρια είτε ως πρόεδρος είτε ως οργανωτής είτε ως ομιλητής.