Πάρις Α. ΚΟΣΜΙΔΗΣ

Πάρις Α. ΚΟΣΜΙΔΗΣ

Παθολόγος – Ογκολόγος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 και είναι Διευθυντής της Β’ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Πάρις Α. Κοσμίδης, Παθολόγος – Ογκολόγος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 και είναι Διευθυντής της Β’ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Πριν από την θέση αυτή είχε διατελέσει Διευθυντής της Β’ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (1981 – 1985) και Διευθυντής της Β’ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ (1985 – 1997).

Ο κ. Κοσμίδης είναι απόφοιτος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έχει ειδικευτεί στην Παθολογία, Αιματολογία και Ογκολογία στο Sinai Hospital in Detroit , Michigan , στο Wayne State University και Henry Ford Hospital Michigan, Η.Π.Α. (1973 – 1980).

Είναι διπλωματούχος της Αμερικανικής Επιτροπής (American Board) Παθολογίας, Αιματολογίας και Παθολογίας – Ογκολογίας.  Είναι επίσης κάτοχος του πτυχίου Παθολογίας – Ογκολογίας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολόγων – Ογκολόγων.

Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος σε Ελληνικές Ογκολογικές Εταιρείες, όπως την Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα, το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας του Καρκίνου, την Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Πεπτικού και κύριος ερευνητής σε πολλές μελέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι συγγραφέας σε πολλά βιβλία και άρθρα διεθνών ογκολογικών περιοδικών. Είναι μέλος στην συντακτική επιτροπή πολλών διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Ο κ. Κοσμίδης έχει βραβευθεί 2 φορές από την Ακαδημία Αθηνών. Ο κ. Κοσμίδης έχει τιμηθεί από πολλές ογκολογικές εταιρείες από όλο τον κόσμο και είναι επίτιμο μέλος του ESMO (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παθολόγων – Ογκολόγων) και του Ιταλικού Συλλόγου Παθολόγων – Ογκολόγων.

Ο κ. Κοσμίδης ήταν ο Πρόεδρος του 23ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Παθολόγων-Ογκολόγων στην Αθήνα το 1998, Εθνικός Εκπρόσωπος των Ελλήνων Ογκολόγων στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παθολόγων – Ογκολόγων, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολόγων – Ογκολόγων (2004-2006), Πρόεδρος του Ιδρύματος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολόγων – Ογκολόγων και έχει διατελέσει επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Colorado, Η.Π.Α.

Επίσης, έχει διατελέσει Πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Ογκολογίας του Υπουργείου Υγείας σε διάφορες χρονικές περιόδους καθώς επίσης και Πρόεδρος των Επιστημονικών Επιτροπών των Νοσοκομείων «ΜΕΤΑΞΑ», «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» και «ΥΓΕΙΑ».